Híres filmszínészek sem kerülték el a sorsukat. Volt, aki a halála után vált számítógépes hõssé, egy gyermeteg grafikával megoldott arcade/bányász játék keverékben - 1984, Burce Lee. Volt, akinek nagyon bejött a filmszínészetben az akció/háborús filmek, egyik legíresebb feldolgozása a Rambo II - Sylvester Stallone. Nekem rendkívül tetszett a játékban, hogy sikerült a filmzenét szinte teljese áthozni, eszméletlenül jó hangulatot adva a lövöldözésnek - örök hála a zenéért Jerry Goldsmith-nek. A másik a Commando, ami 1985-ben jelent meg. (Na vajon, hogy is hívják a fõszereplõt?) Ez is megért két folytatást, de handgulatukban nem tudták elérni az elõdöt. A Dizzy sorozat is ekkor indulhatott világkörüli útjára. Az egyébként elõször Spectrumon nagy népszerûségnek örvendõ tojásfigura C64-en 12 résszel örvendeztette meg a nagyérdemût. Az elsõ részét a kedves konvertáló úriember nem hozta át 100%-an, C64-en nem lehet végigvinni. Másik érdekesség, hogy az 5-dik rész - Spelbound Dizzy - egyik változata több pályával rendelkezik. Egyébként nagy felháborodás volt a CoV rajongók körében, amikor közölték az egyik Dizzy megoldását. Egyik barátom mondta, hogy írt CoVboy-nak egy levelet, vajon õk hogy tudták végigjátszani? A válasz az volt, hogy Spectrumon vitték végig. Jót derültem rajta - és persze bosszantott, hogy nincs meg "rendesen". (Ez a kis intermezzo a CoV 6 okán következett be, ugyanis abban a lapszámban tették közzé a leírást.).

Ha már a lapszámoknál tartunk, a következõ számban érkezett: "Egy Plus/4-es kivont alabárddal". Hogy az a levél micsoda lavinát indított el, az hihetetlen. Prokopp Gábor számlájára írható eme levél, melyre azután a szerkesztõségbe tonnaszámra érkeztek az egyetértõ és ellenzéki levelek Ez az ellentét a két tábor között - C64 és Plus/4 - hosszú ideig megmaradt, de valahogy azután elült. Páran szórakoztak is rajta, nemkülönben az olvasók. CoVboy levelezésében versikék is jelentek meg az ellentétrõl, szép rímekbe taglalva a véleményeket. El ne felejtsem: P.G. felhagyott az ellentét szításával és a Plusisok legnagyobb örömére kisebb gépi kódú rutinokoat írt, illetve átkonvertált néhány sikeres C64-es játékot a Plusi-ra. Lelkes szerkesztõjévé vált az egyetlen számot megért CoVmooooo-nak. Ez kizárólagosan a C-16 és C-Plus/4 híveinek szólt.

Itt szeretnék megemlékezni a Plusisok nemzeti hõsérõl Pigmy-rõl, aki szárnyai alá vette programínségben szenvedõ sorstársait és rengeteg C64-es játékot villámgyors ütemben átkonvertált, illetve átírt. (Battle Chess, Driller, Elite, Flight Simulator, hogy csak a legnagyobbakat említsem. És polgári nevén a nemzeti hõs: Szigethy András.)

 
Elõzõ     Tovább